Maté te

Kast dig ud i sydamerikansk te med mate

Mate te – en sund sydamerikansk te

Maté er en sydamerikansk te, fyldt med sunde vitaminer og mineraler! Teen er populær i store dele af verden, men drikkes primært i sydamerika. Teen nyder enormt stor popularitet i lande som Argentina og Uruguay, hvor det er nationaldrikken!

Smager som te, men giver energi som kaffe

Udover at være rig på B-vitaminer og mineralerne magnesium og jern, så indeholder maté også en betragtelig mængde koffein, som vi kender det fra kaffe. Der er derfor mange, der drikker teen på grund af dens opkvikkende effekt, og på den måde kan den altså fungere som et rigtigt fint alternativ til netop kaffe. Så hvis du er vild med smagen af te, men savner at blive kvikket mere op, så får du altså det bedste fra begge verdener med mate!

Få et ekstra boost

Der er mange elitesportsudøvere, der drikker teen op til, at de skal præstere. Det gør de, fordi mate te er med til at skærpe dit fokus og gøre dig klar til yde det ekstra! Dette kan både gøres op til store sportspræstationer, men maté te kan også gøre så du altid er frisk og veloplagt i hverdagen, når du skal præstere på jobbet, i skolen, eller lignende. Akkurat som, hvis du drikker kaffe om morgenen for at starte dagen godt ud.

En særlig drikkemetode

Det største kendetegn ved maté teen er, at den drikkes på en særlig måde, der adskiller den fra mere traditionel te, som vi kender herhjemme. Det gør den ved, at du blandt andet skal benytte en såkaldt calabash, som fungerer som en slags kop. Derudover skal du også bruge en bombilla, som er en form for metalsugerør, der samtidig fungerer som et filter, der sorterer teblade fra. Disse redskaber skal du benytte, hvis du vil drikke mate på ægte sydamerikansk manér, men ellers kan du også slippe afsted med at brygge teen i en stempelkande.

Drik mate på ægte sydamerikansk manér

Det er nødvendigt med en calabash og en bombilla, hvis du skal brygge mate te på ægte sydamerikansk vis. Så tænker du måske, at det er vanskeligt at komme i gang med at drikke den sunde og velsmagende te, men det behøver det ikke være. Her er det nemlig muligt at finde alt hvad du behøver for at brygge mate te.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.