Min go to desserter

Mine 3 desserter der altid virker.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med hurtigmums.dk og er reklame

Desserter der bare virker.

Jeg er typen der altid har mere fokus på forret og hovedret end desserten, for det meste har det faktisk været min kære kone der har klaret desserterne. Men jeg skal ikke være blank for at indrømme at jeg har set rigtig meget bagedyst, og især den engelske udgave – som er den bedste hvis du spørger mig. I den forbindelse, er jeg godt nok blevet mere og mere interesseret i hvad der er af muligheder i det søde køkken. Som jo ellers aldrig tidligere har sagt mig noget. Men de ting som de fik lavet i de programmer, de var tilpas lækre at se på, og virkede til at være tilpas svære at lave – til at det var noget jeg ville kaste mig over. Men det er nu ikke det, som det her skriv skal handle om, nej det skal handle om de 3 desserter som jeg altid vender tilbage til, når jeg bare skal være sikker på at det spiller og smager godt.

Pandekager:

Tusindkunsteren som jeg også kalder dem, for pandekager – som du finder opskriften på her kan varieres i så mange grader at det er helt utroligt. Selve dejen er egentligt utroligt simpel at lave, men der er så mange muligheder med smags sammensætning at de kan varieres helt enorm meget. De kan serveres med is, du kan lave diverse saucer dertil, ja du kan endda sætte ild spiritus og hælde over dem, og de smager himmelsk. Derfor kan jeg godt ofte finde på at hive denne klassiker frem fra skabet, når der kommer gæster på matriklen. For jeg har endnu ikke fundet en person, der har takket nej til pandekager, fordi de ikke har kunnet lide dem.

Chokoladekage uden mel: Gateau Marcel

Den klassiske chokoladekage udviklet af Michaud den tidligere køkkenchef på Ruths hotel i Skagen, det er virkelig en fantastisk chokoladekage. Selvom den lyder meget fornem, og smager så englene synger – så er den faktisk relativt nem at lave. Det vigtigste er dog blot at servere den med lækkert tilbehør, den har virkelig brug for noget den kan spille sammen med. Så det er altså ikke til denne at du serverer en gang 3 farvet is, til gengæld plejer jeg at servere en god stærk espresso ved siden af – de komplimenterer hinanden godt synes jeg.

Gulerodskage.

Bevares, jeg ved godt det kan virkelig en anelse mærkeligt at sætte en gulerodskage ind her, under netop verdens bedste chokolade kage. Men der er altså ikke mange ting der slår en lækker og frisk gulerodskage, med en frisk glasur på toppen. Gerne med noget citrus, så den kan holdes frisk og lækker. Ellers risikerer du lynhurtigt at det hele bliver for meget – men når den er lavet rigtigt. Så er det altså virkelig bare en kage der duer – jeg er sikker på at både gæster og kolleger vil sætte stor pris på at blive tilbudt et stykke af sådan en kage.

Der er så maaaannge flere.

Der er så mange flere forskellige lækre desserter, og jeg kan da også komme i tanke om mange flere som jeg også selv sætter utroligt stor pris på. Men det ville ligesom ødelægge hele pointen i mit skriv om de 3 bedste go to desserter, hvis jeg skrev 10 på listen. Det kan du jo nok forstå, og hvem gider i det hele taget læse så meget. Nej, det er federe lige at få et hurtigt overblik over de ting – og så kan du jo ellers selv researche videre og finde dine egne favoritter.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.